banner
Line
Languages:                                
English / engels    
Dutch / nederlands
Line
Gardensafari Search


[Alle foto's hier zijn thumbnails. Klik op een thumbnail om de foto in groter formaat te tonen.]

Line

blank
Veldnachtwolfspin (Trochosa ruricola)
-of- Gewone nachtwolfspin (Trochosa terricola)

Taxonomische indeling
Rijk:Stam:Klasse:Orde:Familie:Geslacht:Soort:
AnimaliaArthropodaArachnidaAraneaeLycosidaeTrochosaT.ruricola / T.terricola


De Veldnachtwolfspin (Trochosa ruricola) en de Gewone nachtwolfspin (Trochosa terricola) lijken zeer veel op elkaar. Om het allemaal nog ingewikkelder te maken, kunnen deze spinnen verschillende uiterlijke kenmerken vertonen afhankelijk van de omgeving waarin zij leven. Daarom is het erg moelijk om het mooie vrouwtje op deze webpagina exact op naam te brengen. (N.B. Als jij het beestje hier weet te identificeren, wil jij dan mij een email sturen? Alle hulp wordt altijd zeer gewaardeerd.)

Deze spin is bedekt met bruine en zwarte vlekken en heeft een behaard achterlijf. De rest van het lichaam is relatief minder behaard. Het vrouwtje van Trochosa sp. kan tot 15mm en het mannetje tot 10mm groot worden. Trochosa sp.leeft in dichte begroeing van gras en struiken en komt in Europa en Asie tot Japan voor. Hij houdt van vochtige omstandigheden, maar is overdag vaak te vinden onder stenen of hout en is ‘s nachts actief. Volwassen wolfspinnen komen vanaf april en juni voor.

Let op: Veldnachtwolfspin (Trochosa ruricola) kan pijnlijk bijten. Zowel dieren als mensen kunnen last hebben van het gif van deze spin.Line

Gardensafari Moths and Butterflies app for iPhone Gardensafari app
'Moths and Butterflies'
for iOS8 is available at the app store.Line
Gardensafari Search

Line
        © Copyright 1998-2018 www.gardensafari.net (Hania Berdys)